SAP Inside Track take-aways

29-11-2019

SAP Inside Track take-aways

Zoals ieder jaar sinds 2008 houdt de SAP consultancy community na de TechEd de Inside Track (SITNL). Afgelopen zaterdag was het dan ook weer tijd voor een nieuwe SITNL en kwamen er 120 consultants uit heel Nederland samen in de hoofdvestiging van SAP in Den Bosch. Als een evenement dat grotendeels georganiseerd wordt door partners en consultants, was ook dit jaar de kritieke massa weer ruimschoots aanwezig. Vanuit Experis Ciber woonden Martijn Hulshof, Dick Krielen en Lars van der Goes de SITNL bij.

SAP Inside Track take-aways
Een veel voorkomend woord tijdens de sessies was INTELLIGENT

Er werd gesproken over de ‘intelligent organisation enterprise’ en ‘intelligent Robot Process Automation (RPA)’. iRPA is als product gebaseerd op bestaande RPA technologieën, waar SAP een eigen draai aan weet te geven door de integratiemogelijkheden met de overkoepelende ‘intelligent business process modelling’ (iBPM) suite . iBPM is daarmee een bundeling van services op SAP Cloud Platform, waarmee SAP end-to-end business processen van organisaties kan orkestreren en automatiseren. De aansluiting van chatbots werd in één van de sessies gedemonstreerd, waar er ook nog mogelijkheden zijn om verdere intelligentie toe te voegen via machine learning services. De hernieuwde investeringsdrang in BPM benadrukt de prioriteiten van SAP op het gebied van integratie.

Als we kijken naar SAP’s data strategie zien we dat de belangrijkste ontwikkeling de lancering van een reeks Cloud-based Business Intelligence tools is. SAP brengt deze onder de verzamelnaam ‘SAP HANA Cloud Services’ uit, waarin de fundering wordt gevormd door een nieuwe Cloud-variant van de HANA vlaggenschip database. Hier bovenop komt SAP met Data Warehouse Cloud; een bare-bones, op de business-gefocust ‘alternatief’ voor SAP BW. Het bekende Analytics Cloud maakt de HANA Cloud Services compleet en blijft ook dit jaar het stokpaardje van Walldorf’s analytics portfolio. Al met al lijkt de Cloud-first strategie van SAP zich ook duidelijker te manifesteren binnen het analytics-domein, met een gelijkmatige overgang die SAP’s ‘hybride’ landschappen ondersteunt.

Kennismaken?

info@ciber.nl

Binnen één werkdag reactie

Onze locaties

Bekijk onze locaties

Contact
2.0.2