API-First Economy

Een gesloten organisatie verliest zijn relevantie

Klantinzicht vormt de basis voor klantgericht werken. Organisaties willen klanten en partners de mogelijkheid geven om altijd en overal inzicht te hebben in diensten die worden afgenomen. De informatie moet niet alleen overal beschikbaar zijn, het moet ook aan te passen zijn op ieder gewenst moment. Met traditionele IT-oplossingen is dit lastig te realiseren. Maatwerk kost niet alleen veel geld, maar is ook langzamer te realiseren in vergelijking met API’s. Zogenoemde maatwerkkoppelingen om voor gegevensuitwisseling moeten aangepast worden zodra er iets verandert in een van de gekoppelde softwarepakketten. Met een API voorkom je dit.

De oplossing ligt in een moderne, open IT-architectuur, waarbij de functionaliteiten van systemen worden ontsloten met API's. Naast de waarde van het effect van de API, brengt juist de combinatie met de andere onderdelen van API management de extra toegevoegde waarde. Organisaties die deze functionaliteiten samenbrengen in een open API, zien als vanzelf nieuwe businessmodellen ontstaan doordat ze deel uitmaken van een netwerk. Via API’s zijn de verschillende oplossingen die je gebruikt met elkaar te verbinden. Je kunt hierdoor makkelijk en snel een bepaalde functionaliteit van de ene leverancier koppelen met de functionaliteit van een andere leverancier.

API First

Experis Ciber hanteert bij elk project een ‘API first’-aanpak. Daarbij gaan we ervan uit dat elk systeem via een API benaderbaar is. Bij het ontwikkelen, integreren en ontsluiten van IT-systemen door middel van een API maken we gebruik van een set aan standaarden.

oAuth en SAML security

Een belangrijk onderdeel daarvan is het gebruik van securitypatronen, zoals oAuth, om API’s te beveiligen. We bekijken ook de impact op beveiligingssystemen van ondernemingen die andere standaarden, zoals SAML, gebruiken.

API Platform

Door onze jarenlange ervaring op het gebied van systeemintegratie weten onze consultants alles van oplossingen en platformen. Denk hierbij aan Oracle, SAP, Axway en Red Hat. Met deze organisaties hebben we bovendien een actief partnerschip, waardoor we inzicht hebben in de productroadmap en onze kennis altijd up-to-date is.

Business Thema's

Kennismaken?

info@ciber.nl

Binnen één werkdag reactie

Onze locaties

Bekijk onze locaties

Contact
2.0.2