Experis Ciber Cloud Procurement voor Ziekenhuizen

Qualified Package Cloud voor ziekenhuizen (Ariba Health)

Experis Ciber biedt Cloud Procurement specifiek voor ziekenhuizen. Deze oplossing heeft een uitstekende businesscase door de vaste prijs en implementatietijd. En legt de basis voor het groeimodel van inkoop. Door de vergrijzing en duurdere behandelmethoden en medicijnen worden de zorgkosten in Nederland steeds duurder. Deze kostenstijging staat het leveren van kwaliteit die voor iedereen beschikbaar is in de weg.

Qualified Package Cloud voor ziekenhuizen verbetert inzicht in het besparingspotentieel via een inkoop marktplaats en verlaagt de transactiekosten door digitalisering automatisering van de transacties. De implementatie van de Qualified Package Cloud voor ziekenhuizen bestaat uit 'best practice' templates, 'Fit to Standard' workshop materialen en integratie met SAP en Non SAP ERP systemen. Een vaste implementatie tijd waarbij de 'best practice' processen worden geïmplementeerd ontzorgt de IT-afdeling en stelt de afdeling inkoop en crediteurenadministratie in staat om echt waarde toe te voegen.

Binnen 12 weken realiseren wij samen met het ziekenhuis een uitstekende adoptie voor indirecte inkoop

Dit doen we door een webshop in te richten met een specifiek ziekenhuis assortiment, die de aanvrager intuïtief naar het juiste product en leverancier brengt. Digitalisering van de gegevensuitwisseling vindt plaats tussen de leverancier, crediteurenadministratie en de afdeling inkoop via een business netwerk. Een hoge automatisering wordt bereikt doordat de verplichting vooraf wordt vastgelegd en de factuur 'matched' met de verplichting (bestelorder) en prestatieverklaring (ontvangst). Uitzonderingen worden gefaciliteerd met workflow processen, zodat transparant en efficiënt het aanvraag-, bestel- en betaalproces is ingericht.

Binnen 22 weken realiseren wij samen met het ziekenhuis de directe inkoop

Experis Ciber heeft in samenwerking met een ziekenhuis en SAP een template ontwikkeld voor de directe 'patiënt' gebonden inkoop. Hierbij staat de patiënt centraal en worden producten vanuit eigen voorraad geleverd. Hierbij vindt er een integratie plaats vanuit herbevoorradingen processen (MRP), waarbij een logistiek dienstverlener de producten tot aan de interne afleverlocatie levert. Ook processen voor huur en bruikleen zijn mogelijk (zoals rolstoelen), waarbij de producten na een bepaalde periode retour moeten.

Ook aanvragen op basis van formulieren voor inhuur van diensten zijn mogelijk en kunnen ziekenhuis specifiek worden ingericht. Investeringen worden ondersteund door aanschaf op contracten. Daarnaast is het afletteren van het verbruik vanuit leveranciersvoorraad geen probleem.

Samengevat stelt de 'Qualified Package Cloud voor ziekenhuizen' je in staat om indirecte inkoop en directe patiëntgebonden inkoop efficiënt en effectief te faciliteren, zodat de inkoopafdeling echt kan bijdragen aan de 'patiënt' waarde.

Contact
2.0.2