SAP Supply Chain Management

SAP Supply Chain Management

Supply Chain Management speelt heden ten dage een steeds belangrijkere rol. Integratie in dit proces is uitermate belangrijk. Hierbij gaat het niet alleen om de integratie tussen de verschillende afdelingen maar ook de integratie tussen de verschillenden ondersteunende IT-componenten. Deze kunnen enerzijds SAP betreffen maar anderzijds ook andere systemen in combinatie met SAP. Manufacturing maakt niet direct onderdeel uit van Supply Chain Management, maar wordt vaak wel als zodanig gezien. Vooral bedrijven met een eigen productie zien ook dit als onderdeel van de Supply Chain. Immers worden producten niet ingekocht maar geproduceerd om vervolgens uitgeleverd te worden, hetzij als halffabricaat of als eindproduct.

Extended warehouse management ofwel EWM

SAP EWM is "the best of breed warehouse management tool". Het geeft inzicht In alle warehouse bewegingen en stelt je in staat om jouw magazijn effectief te beheersen en te plannen. Onze EWM-consultants hebben ervaring in het opzetten van complexe magazijnen en verliezen daarbij de magazijnprocessen niet uit het oog. Tevens hebben we uitgebreide kennis met de integratie van andere SAP-modules die gekoppeld zijn aan integreren met EWM, het inzetten van barcode readers en interfacing met non-SAP systemen in het magazijn.

Production planning ofwel PP/PPPI

PP/PPPI "Production Planning & Production Planning Process Industrie" Een zo optimaal mogelijk productieproces is van groot belang binnen bedrijven met één of meerdere productielocaties. De kosten van deze locaties zijn kapitaalintensief waarmee optimalisatie van cruciaal belang is. In dit proces is ook integratie met andere componenten van wezenlijk belang. Voor veel bedrijven is het dagelijks een uitdaging om enerzijds rekening te houden met de beschikbare productiecapaciteit en tegelijkertijd met de beschikbaarheid van de benodigde materialen en ook de levertijden van sub-contracters en klanten. Onze PP/PPPI-consultants hebben uitgebreide ervaring en kennis van maak processen. Wij kunnen de klant wensen goed vertalen naar de mogelijkheden binnen het productie domein, voor zowel "discrete manufacturing" als voor "repetitive manufacturing" in combinatie met verschillende ERP-MES applicaties.

Sales and Distribution/Material Management ofwel SD/MM

Het klassieke inkoop en verkoopproces gebaseerd op SAP SD en MM wordt nog altijd door veel bedrijven gebruikt. Dit proces ondergaat de komende tijd wel een verandering met de komst van S/4HANA waarbij functionaliteit in beide modules op een andere manier wordt ingevuld of deels komt te vervallen. Hierbij kan onder meer gedacht worden aan de berichtsturing (output). Dit wordt in beide modules gedaan met BRF+ (Business Rules Framework). De alom bekende conditietechniek komt op dit punt te vervallen. Daarnaast biedt SAP andere oplossingen aan zoals SAP Ariba om het inkoopproces te ondersteunen.

De integratie van SD en MM blijft ook binnen S/4HANA bestaan en zal zelfs verder worden uitgediept voor de eindgebruikers doordat zij door middel van allerlei standaard rapportages een gedetailleerder inzicht krijgen in de hele keten. Door middel van allerlei apps kan er een analyse gemaakt worden van bijvoorbeeld uitgaande leveringen; zijn die op tijd gegaan, staan er nog leveringen open, hebben de klanten nog openstaande facturen etc.

Als SAP Gold partner zijn we als Experis Ciber in staat om ook hier in ECC als in S/4HANA de ervaren consultants te kunnen leveren op het SD/MM vlak die ervaring hebben in diverse bedrijfstakken. Als een van de weinigen in de markt heeft Experis Ciber ervaring met de implementatie van S/4HANA.

Business Thema's

Partners bij deze dienst

SAP

Kennismaken?

info@ciber.nl

Binnen één werkdag reactie

Onze locaties

Bekijk onze locaties

Contact
2.0.2