SAP Source2Pay

SAP Source2Pay

Hoe optimaliseer je strategische (supplier performance & risk management, SLP), tactische (sourcing & contractmanagement, S2P) en operationele inkoop (P2P)? Dit doe je door de organisatie te harmoniseren, en processen te standaardiseren en te automatiseren door systeeminnovaties. Hiervoor zoek je een partner die ervaring heeft met inkoopoptimalisatie, die het proces begrijpt en die kennis heeft van de nieuwste technologieën. Met het voordeel van 'best practice' implementaties kunnen wij efficiënt en effectief organisaties verder helpen bij de professionalisering van de inkoopfunctie met oog voor de organisatie, het proces en het systeem. Benieuwd hoe wij voor je klaarstaan?

SIM

Binnen het Purchase to Pay (P2P) proces is het afhandelen van binnenkomende facturen vaak een handmatig en kostbaar proces. De handmatige invoer, tijdrovende afhandeling van verschillen en allerhande uitzonderingen die door verschillende afdelingen in de organisatie aandacht vragen zorgen voor een lange doorlooptijd en weinig transparantie van de factuurstatus. Om dit deelproces te optimaliseren heeft Experis Ciber ervaring met SAP Invoice Management by OpenText (SIM). Deze oplossing zorgt voor digitalisering en structurering van de factuurstroom. De standaard workflows zorgen voor een gecontroleerde afhandeling van verschillen en uitzonderingen. De rapportage geeft inzicht in de factuur statussen zodat het proces transparant is binnen de organisatie en voor de verschillende afdelingen betrokken bij dit proces. Bijkomstige voordelen naast een efficiëntere operatie zijn het beter behalen van betaaltermijnen en het realiseren van betalingskortingen.

S/4HANA Sourcing and Procurement

De nieuwe business suite staat voor simpliciteit en gebruiksvriendelijkheid. S/4HANA verhoogt de productiviteit en helpt binnen het Purchase to Pay Proces (P2P) voor het beter stroomlijnen van de deelprocessen. Daarnaast biedt S4HANA een nieuwe user interface Fiori alsook een snellere in-memory database HANA. De Fiori-interface bestaat uit laagdrempelige apps speciaal ingericht voor de rol van de eindgebruiker. Met de nieuwe HANA-database worden voornamelijk de prestaties en functionaliteiten van het systeem vergroot. Zo zijn gebruikers altijd verzekerd van actuele informatie en kun je met embedded analytics gedurende een aankoopaanvraag snel en realtime de prestaties en informatie van een leverancier inzien. Verder verbetert Fiori ook het contracteringsproces door met een eenvoudige interface inkoopcontracten te monitoren en te vernieuwen. Kortom, S/4HANA biedt veel nieuwe mogelijkheden! Je bent welkom om deze mogelijkheden met onze ervaren S/4HANA consultants te bespreken.

Ariba

Bedrijven focussen op processen die direct invloed hebben op waardecreatie. Secundaire processen zoals Purchase to Pay (P2P) blijven vaak achter. Terwijl juist daar nog veel winst te behalen is. Inkoopoptimalisatie door Experis Ciber richt zich op deze secundaire processen en voegt in iteratieve stappen waarde toe door Ariba (cloud P2P) te implementeren. De gebruikersvriendelijke intuïtieve 'guided buying' aanvraagmodule (webshopervaring) zorgt dat producten en diensten eenvoudig worden gevonden en ingekocht worden op gecontracteerde condities. De standaard procuratie/mandatering wordt door Experis Ciber via voorgedefinieerde workflows geconfigureerd. Naast de standaard processen voor indirecte inkoop zoals kantoorartikelen en ICT heeft Experis Ciber ook ervaring met de inrichting van meer directe inkoop, waaronder Material Requirement Planning (MRP), Plant Maintenance (PM) en Consignatie. Ook het proces voor de inkoop van diensten wordt ondersteund met formulieren en service entry sheets integratie. Daarnaast biedt Ariba Netwerk de mogelijkheid om alle informatie en transacties, zoals bestellingen en facturen, digitaal uit te wisselen met de leverancier. De integratie van Ariba naar een ERP-systeem is agnostisch. Experis Ciber heeft ervaring met deze implementaties en integraties met ERP-systemen, zoals S/4HANA/SRM/SAP ECC.

Business Thema's

Gerelateerde Oplossingen

Managed Services

Partners bij deze dienst

SAP

Kennismaken?

info@ciber.nl

Binnen één werkdag reactie

Onze locaties

Bekijk onze locaties

Contact
2.0.2