Oracle Migration Factory

Migraties zijn van alle tijden. Echter, de laatste tijd is de diversiteit en complexiteit toegenomen. Om de migraties zo goed mogelijk en soepel te laten verlopen maken wij gebruik van de Oracle Migration Factory. De Oracle Migration Factory is een maatwerk aanpak, gebaseerd op standaarden waarmee de migratie en technologie upgrades met minimale risico’s en kosten worden uitgevoerd.

Database migraties

Het verhuizen van een database naar een ander datacenter, of van lokaal naar de cloud zijn relatief simpele operaties omdat het databaseplatform hetzelfde blijft. De meeste databases hebben de mogelijkheid om dit online te kunnen doen en die middelen benutten we om met zo min mogelijk downtime een verhuizing uit te voeren.

Platform migraties

Daarnaast zijn er de platform migraties waarbij van platform wordt gewisseld. Een verandering van database heeft een grote impact op het applicatielandschap. Wij kunnen helpen met het kiezen van het best passende systeem en de ontwikkeling en de uitvoering van de datamigratie. Hierbij is het doel de downtime van je systeem te minimaliseren. In een vooraf uitgewerkte business case zal dit naar voren komen en kunnen we helpen met de juiste keuzes en het stellen van prioriteiten.

Functionele applicatie aanpassing

We adviseren om een functionele applicatie aanpassing niet samen te laten vallen met een platformmigratie, maar om alleen de technisch noodzakelijke aanpassingen te doen die het nieuwe platform afdwingt. De functionele aanpassingen kunnen dan op het nieuwe platform doorgevoerd worden. Dit maakt het makkelijker om de oorzaak van problemen te herkennen. Datamodel aanpassingen tijdens een migratie doorvoeren kan wel maar zorgt voor extra complexiteit en is daardoor een bron van mogelijke problemen.

De Oracle Migration Factory helpt indien gewenst ook met de rest van het landschap. Of het nu om een service bus gaat of applicatieservers, we hebben vele kwaliteiten in huis om je verhaal tot een succes te maken!

Business Thema's

Gerelateerde Oplossingen

Managed Services

Partners bij deze dienst

Oracle

Kennismaken?

nl.info@ciber.nl

Binnen 12 uur reactie

Onze locaties

Bekijk onze locaties

2.0.2