Database Support

Databasebeheer is de laatste tijd diverser geworden. De meeste bedrijven hebben tegenwoordig meer dan één leverancier en kijken ook naar diverse open source oplossingen zoals PostgreSQL.

Oracle RDBMS en Microsoft SQL-server

Databasebeheer voeren we uit voor diverse databases zoals Oracle RDBMS en Microsoft SQL-server waar we een platinum partnerovereenkomst mee hebben. Daarnaast zijn we ook volop bezig met de nieuwe ontwikkelingen in de open source wereld. We leveren professioneel support op PostgreSQL en CockroachDB die momenteel een grote belangstelling genieten. We laten je graag de voordelen zien voor diverse databases. We kunnen helpen met business cases voor migraties naar bijvoorbeeld PostgreSQL of naar Oracle, afhankelijk van de vraag. Heb je een applicatie of een plan voor een applicatie maar weet je niet welke hardware je nodig hebt? Dan kunnen wij je helpen met een keuze, zeker als de database nog niet besloten is. Hoe eerder in het traject, hoe groter onze toegevoegde waarde kan zijn. Daarbij kunnen wij ook adviseren of deze applicatie het best tot zijn recht komt on-premise of in de cloud.

Exadata en Oracle Database Appliance

Exadata en ODA zijn single vendor (Oracle) en worden vooraf geconfigureerd opgeleverd. Deze machines zijn zo geconfigureerd dat de Oracle-databases optimaal functioneren. Tevens maakt het systeem gebruik van o.a. gespiegelde database- en besturingsysteem-schijven en zijn daardoor uiterst betrouwbaar. Het beheer van deze appliance gaat verder dan alleen databasebeheer. Het is een klein serverparkje samengeperst in een machine. Wij hebben de kennis om deze machines te beheren en het up-to-date houden van de geleverde kwartaal patches. Dat wordt grotendeels gedaan door zelf ontwikkelde scripts en playbooks.

Open source databases

Wij geloven niet dat puur het feit dat open source zonder licentiekosten de reden moet zijn om open source te gebruiken. Support is minstens zo belangrijk en die leveren wij. Daarnaast hebben sommige open source databases features die commerciële databases niet hebben. Vooral in de cloud zal een database als CockroachDB zich naadloos kunnen aanpassen aan de wijzigende behoeften qua performance en datavolumes. Werken met databases in de cloud vraagt om een werkwijze waarbij beschikbaarheid nog meer van belang is in vergelijking met eigen hardware. Ons helpdesk- en monitorsysteem draait volledig met geavanceerde open source modules in de high availability AWS-cloud.

Business Thema's

Gerelateerde Oplossingen

Managed Services

Partners bij deze dienst

Oracle

Kennismaken?

nl.info@ciber.nl

Binnen 12 uur reactie

Onze locaties

Bekijk onze locaties

2.0.2