Waarom Experis Ciber ook voor S/4HANA Cloud for Professional Services kiest

17-7-2018

Waarom Experis Ciber ook voor S/4HANA Cloud for Professional Services kiest

Als dienstverlenend IT-bedrijf bieden wij onze klanten innovatieve oplossingen. We helpen hen met de meest vooruitstrevende technologieën, stuk voor stuk ontworpen om bedrijven vooruit te stuwen. Dan is het natuurlijk raar als je zelf met ouderwetse systemen werkt.

Op zoek naar een nieuw systeem

Dat doen we dan ook niet. Vorig jaar zijn we overgenomen door de ManpowerGroup en hadden we een nieuw systeem nodig voor onder andere ons projectbeheer. We gingen op zoek naar een schaalbare, flexibele oplossing, die aansloot op onze processen. Eentje die ervoor zou zorgen dat we een beter inzicht in ons projectportfolio zouden krijgen.

Hels karwei

We liepen de laatste tijd namelijk toch tegen wat uitdagingen aan. Vaak hadden we geen volledig inzicht in de voortgang van een project, omdat we met verschillende systemen werkten en gegevens niet goed aan elkaar waren gekoppeld. Facturatieschema’s, tarieven, milestones: allemaal elementen die op verschillende plekken werden opgeslagen, waardoor het een hels karwei was om aan het eind van de maand het financiële plaatje rond te krijgen. Een karwei van maar liefst zeven volle dagen.

Real-time inzicht

Die volle week hebben we teruggebracht naar drie dagen. We hebben nu niet alleen een centrale projectadministratie, maar we kunnen ook volledig geautomatiseerd factureren. Manuele handelingen zijn dus niet meer nodig. Het systeem rekent uit wat er gefactureerd moet worden, wij hoeven alleen nog maar goed te keuren via geautomatiseerde workflows. Simpel, via een appje op onze mobiel of op de laptop of iPad. We hebben op elk moment real-time inzicht, zodat we snel in kunnen grijpen op zaken die fout dreigen te gaan.

Kosten en opbrengsten simuleren

Een ander voordeel is soft-closure. Waar we met onze oude systemen alleen maar in de achteruitkijkspiegel konden kijken, werpen we met deze functionaliteit een blik in de toekomst. Met soft-closure kunnen we namelijk op elk moment simuleren wat de verwachte kosten en opbrengsten zullen zijn. Zo staan we nooit voor grote verrassingen en kunnen we onze projecten tijdig bijsturen als dat nodig is.

Resourceplanning verbeteren

Daarnaast is onze resourceplanning sterk verbeterd. Dit systeem combineert relevante HR-data met projectdata, zodat we precies weten waar onze consultants worden ingezet, wat hun competenties zijn en of er ruimte is om ze aan andere projecten te koppelen. Vroeger hadden we deze mogelijkheden gewoon niet. Toen moesten medewerkers toevallig weten dat Pietje bij klant X zat, verstand had van de materie en later misschien wel tijd had om aan te schuiven. Dat kostte veel tijd en we lieten zo ook veel kansen liggen. Nu kunnen we veel doelgerichter zoeken op competenties en beschikbaarheid en dat gebruiken voor onze projectplanning.

Co-creatie met SAP

Onze vervolgstappen? We zijn heel tevreden, maar er is uiteraard altijd ruimte voor verbetering. En dat kan ook, want SAP staat ontzettend open voor co-creatie met klanten. Samen ontwikkelen we op dit moment een reporting pack, waarmee rapportages over de voortgang van projecten visueel nóg sterker worden. De meeste managers zijn niet geïnteresseerd in ellenlange lijsten met data en tabellen. Ze willen een helder overzicht waarop in één oogopslag duidelijk is waar ze staan. We gebruiken de innovatiekracht van het platform en onze partnerrelatie met SAP om dat door te ontwikkelen.

Snelle releases

We zijn namelijk niet alleen klant, maar ook partner. Experis Ciber is wereldwijd een van de eerste klanten op het S/4HANA Cloud platform. We zijn heel snel in het innovatieproces gedoken en hebben de laatste tijd veel aanbevelingen gedaan voor verbeteringen. Die aanbevelingen zijn in latere versies van de software meegenomen en dat blijft natuurlijk gewoon gaaf. Waar je vroeger minimaal een jaar moest wachten op een release, ben je nu elke drie maanden verzekerd van updates en nieuwe functionaliteiten. Die co-creatie stimuleert SAP ook, met klantsessies en bijeenkomsten. Heel mooi om daar deel van uit te maken.

Voor meer informatie over onze certified Cloud Professional Services package, zie ook onze landing page. 

Business Thema's

IT-Trends

Partners van deze blog

SAP

Kennismaken?

info@ciber.nl

Binnen één werkdag reactie

Onze locaties

Bekijk onze locaties

Contact
2.0.2