S/4HANA Cloud: meer plussen dan minnen voor dienstverleners

13-7-2018

S/4HANA Cloud: meer plussen dan minnen voor dienstverleners

Soms wil je als dienstverlenend bedrijf van softwarepakket wisselen. Dit is omdat je ruimte wilt creëren voor innovatie, omdat je kosten wilt besparen of omdat je behoefte hebt aan een snellere time-to-market. Vervolgens moet je kiezen. Ga je voor de oude, vertrouwde on-premise systemen? Of waag je je aan een cloud-pakket met innovatieve functionaliteiten?

De cloud is volwassen

Steeds meer bedrijven werpen een serieuze blik op die laatste optie. En terecht, want de cloud is de laatste jaren volwassen geworden. Zeker als het gaat om commodityprocessen, zoals boekhouding, inkoop- en verkoopadministratie, kun je er prima mee uit de voeten. Maar het mooiste is dat je verzekerd bent van een oplossing die is toegespitst op processen die zich bewezen hebben. SAP ontwikkelde S/4HANA Cloud Professional Services namelijk met de praktijkervaringen van duizenden dienstverlenende bedrijven in het achterhoofd.

Continu verbeteren

Deze best practices zijn standaard in de applicatie ingebouwd en met een simpele druk op de knop op te roepen. Ze worden bovendien voortdurend verbeterd, aangescherpt en bijgeslepen in een samenspel tussen leverancier en klant. Ontbreken er functionaliteiten of moeten er onderdelen worden aangepast? Geef je feedback door en SAP verwerkt de verbeterpunten zo snel en zo goed mogelijk in volgende releases van hun software.

Minder gedoe over betalingen

Een voorbeeld? Na geluiden van klanten creëerde SAP onlangs de mogelijkheid om facturen eerst te bespreken, voordat ze daadwerkelijk worden verstuurd. In de praktijk blijkt dat dit minder gedoe over betalingen oplevert en dat je cashflow een stuk voorspelbaarder en betrouwbaarder verloopt. Het was een detail in het bedrijfsproces waar veel klanten mee worstelden en dat in samenspraak met SAP is aangepast. Zonder dat klanten zelf programmeurs in hoefden te huren of allerhande kunstgrepen uit moesten voeren.

Real-time inzicht in je project

Een ander voorbeeld is een bekend pijnpunt: het financiële plaatje. Bij veel projectgroepen zijn de precieze cijfers van een project onduidelijk. Er is geen helder, real-time overzicht van het aantal bestede uren, van de kostprijzen van medewerkers of andere partijen of van de prestaties per projectfase. S/4HANA Cloud brengt alle gegevens samen in overzichtelijke, real-time views die je makkelijk kunt combineren. Dat betekent dat je kunt rapporteren op zowel team-, medewerker- als afdelingsniveau. Medewerkers kunnen hun uren bovendien mobiel boeken. Door deze verbeterde informatiestroom signaleer je snel wanneer een project uit de pas gaat lopen. En kun je meteen bijsturen als dat nodig is.

De cloud is meebewegen

Waarom dienstverlenende bedrijven dan toch soms terughoudend zijn? En twijfelen over het gebruik van de cloud voor hun bedrijfsprocessen? Meestal is het een kwestie van loslaten. Het is lastig om het beheer van je systemen uit handen te geven. En om je te conformeren aan de standaarden van je leverancier. De speelruimte wordt wat minder en dat vraagt om een omslag in denken. Een hiaat in je eigen systemen los je op met wat maatwerk of een extra rapportje. Met een cloud-oplossing beweeg je mee met de spelregels van het systeem.

Meer plussen dan minnen

Gelukkig staat daar ontzettend veel tegenover. Je hoeft geen hardware te kopen. Je hebt geen mensen nodig die je systemen onderhouden. En je hoeft je niet langer druk te maken over je innovatiesnelheid, want dat doet je leverancier voor je met de nieuwste functionaliteiten. De implementatie van S/4HANA Cloud gaat bovendien razendsnel. Het is mogelijk om binnen 8 tot 12 weken het systeem voor jouw organisatie operationeel te hebben. Een laatste pluspunt? De integratie. Niet alleen wissel je heel makkelijk data uit met andere systemen binnen je organisatie, je communiceert ook op een veilige manier met partners en klanten via het SAP Cloud Platform.

Kortom, op de korte termijn doet de overstap misschien een beetje pijn. Zeker als je gewend bent de touwtjes strak in handen te houden. Maar op de lange termijn zijn er alleen maar voordelen. En dat is de welbekende stip aan de horizon die elke professionele dienstverlener voor ogen zou moeten houden.

Waarom overstappen naar S/4HANA Cloud? Drie redenen!

  • Slimme, ingebakken best practices: direct klaar voor gebruik
  • Lagere investerings- en onderhoudskosten door abonnementsvorm
  • Enorme innovatiesnelheid door frequente upgrades

Voor meer informatie over onze certified Cloud Professional Services package, zie ook onze landing page. 

Business Thema's

IT-Trends

Partners van deze blog

SAP

Kennismaken?

info@ciber.nl

Binnen één werkdag reactie

Onze locaties

Bekijk onze locaties

Contact
2.0.2