S/4HANA Cloud implementatie: lessons learned

15-12-2017

S/4HANA Cloud implementatie: lessons learned

Op het IT-nieuwsplatform Cloudworks wordt belicht hoe Experis Ciber erin is geslaagd om in vier maanden tijd S/4HANA Cloud succesvol te implementeren. Er zijn twee belangrijke voorwaarden geweest om een snelle implementatie te kunnen realiseren: fit-to-standard en een focus op change management.

Experis Ciber is bereid om processen aan te passen aan het product: fit-to-standard. Dit betekent enerzijds dat de hele organisatie moet accepteren dat er dingen veranderen, maar wanneer je eenmaal de standaard volgt wordt het ook eenvoudiger om nieuwe releases uit te rollen. 

SAP
De snelheid waarmee je change management doet is zeer bepalend voor een succesvolle implementatie

De snelheid waarmee je change management doet is zeer bepalend voor een succesvolle implementatie. Het is belangrijk dat iedereen mee kan gaan in de transitie, ook de mensen die in de backoffice werken. Daarom is besloten het projectteam ook na de ‘go live’ in stand te houden om de noodzakelijke training en support te blijven geven.

Klik hier om het volledige artikel op Cloudworks te bekijken, naar aanleiding van een interview met Johan Looijmans.

In april 2017 ging S/4HANA Cloud live binnen onze organisatie. Voor meer informatie over onze weg naar de livegang lees onze blogs:

No guts, no gloy

S/4HANA Cloud beyond growing pains

Practice what we preach

Ready to be disrupted

Business Thema's

Partners van deze blog

SAP

Kennismaken?

info@ciber.nl

Binnen één werkdag reactie

Onze locaties

Bekijk onze locaties

Contact
2.0.2