Experis Ciber naar de ICT&Health World Conference!

22-1-2019

Experis Ciber naar de ICT&Health World Conference!

Experis Ciber is al jaren actief in de zorgmarkt. Vanuit onze ervaring zien we dat de randprocessen binnen een ziekenhuis niet de aandacht krijgen die ze wel nodig hebben. Met Experis Ciber Cloud Procurement voor ziekenhuizen hebben we een package ontwikkeld waarmee we randprocessen binnen de zorg willen optimaliseren. En dan specifiek het inkoopproces bij ziekenhuizen. De tool die wij met Experis Ciber Cloud Procurement bieden is SAP Ariba. SAP Ariba biedt het grootste bedrijfsnetwerk ter wereld aan, best in class cloud procurement oplossingen en innoveert continue. Naast SAP Ariba kunnen we een totaaloplossing aanbieden. Deze totaaloplossing bevat ook het gebruik van SAP S/4HANA en SAP Analytics Cloud. Door deze totaaloplossing in te zetten kunnen we een ziekenhuis volledig ontzorgen wat betreft inkoop en alle bijbehorende processen.

Van 21 tot en met 24 januari vindt de ICT&Health World Conference plaats en wij zijn erbij! Tijdens dit kennisplatform komen 25.000 internationale zorgprofessionals, overheidsinstanties, patiënten en ontwikkelaars samen om de gezondheidszorg vooruit te helpen. In deze blog vertelt Timo Scholten hoe we bij Experis Ciber met onze producten een bijdrage willen leveren.

Louwman museum e-health week
Experis Ciber levert met haar producten en diensten een bijdrage aan de zorg.

Verouderde randprocessen

Het schort in ziekenhuizen nogal eens aan de randprocessen zoals inkoop. Ziekenhuizen richten zich primair op de zorg voor de patiënt. Van de Nederlandse Zorgautoriteit krijgen ze jaarlijks een budget toegewezen. Dit budget is uit verschillende componenten opgebouwd, waaronder het aantal bedden en de behandelingen die ze uitvoeren. Het meeste geld gaat dus naar medicatie en behandelmethoden, wat logisch is. Maar de prikkel om ook op andere gebieden te innoveren ontbreekt. Ziekenhuizen hebben vaak weinig oog voor de randprocessen, terwijl een efficiënter inkoopproces veel geld en onnodige handelingen kan schelen. Als kleinere ziekenhuizen bijvoorbeeld aan elkaar worden gekoppeld om samen in te gaan kopen, kunnen ze substantiële bedragen besparen.

Kleine eilandjes

Ook het feit dat ziekenhuizen bestaan uit maatschappen van specialismen helpt niet mee. Als elk specialisme zelf verantwoordelijk is voor hoe ze hun maatschap organiseren, ontbreekt de samenhang binnen een ziekenhuis. Dit zorgt voor inefficiënte randprocessen en een lage innovatiedrang: het hoofd van een afdeling kijkt niet altijd naar partijen die het beste kunnen helpen innoveren, maar naar partijen waar ze eerder mee hebben samengewerkt. Een succesvolle digitale transformatie dreigt zo vaak in toekomstmuziek te verzanden.

Experis Ciber Cloud Procurement voor ziekenhuizen

Met ons door SAP gekwalificeerde package, Experis Ciber Cloud Procurement voor ziekenhuizen, willen we laten zien hoe ziekenhuizen hun randprocessen kunnen verbeteren. Tijdens de conferentie verwachten we te zien en te horen dat er zeker nog pijnpunten zijn rondom efficiëntie en inkoopprocessen zoals als financiële processen en dat we met beschikbare data rapportages versoepelen en optimaliseren. Op dit moment wordt er bij ziekenhuizen vaak nog de telefoon gepakt om een bestelopdracht door te geven. Als de factuur binnenkomt, moet er eerst gecheckt worden wie de opdracht heeft gegeven, of de prijs klopt en wie het in ontvangst heeft genomen. Als je dat soort dingen digitaliseert, scheelt dat enorm veel tijd en geld.

Samenwerking en co-creatie

Maar we gaan niet alleen naar ICT&Health om onze package onder de aandacht te brengen. We willen vooral ontdekken wat er nog meer binnen de zorgwereld speelt, zodat we nog meer gevoel met deze markt krijgen en daar in de toekomst beter op aan kunnen sluiten met onze innovaties. Het mooie van dit soort evenementen is dat de urgentie voor samenwerking weer even stevig gevoeld wordt. Goede gezondheidszorg blijft een verantwoordelijkheid voor alle partijen binnen het veld. Hoe meer we samenwerken, hoe beter de zorg wordt. Zelf werken we op dit moment samen met een partij die ontzettend veel specialistische zorgkennis in huis heeft. Zij zien ook dat de inkoopprocessen van ziekenhuizen achterlopen, maar weten niet hoe ze dat op moeten pakken. Door de samenwerking te zoeken, kunnen we elkaar en de zorg vooruit stuwen. Dat is waar het uiteindelijk om draait.

Kennismaken?

info@ciber.nl

Binnen één werkdag reactie

Onze locaties

Bekijk onze locaties

Contact
2.0.2