Digitaliseren van inkopen in de zorg: beter en makkelijker!

14-2-2019

Digitaliseren van inkopen in de zorg: beter en makkelijker!

“Een virtuele wandeling door het menselijk lichaam liet mij wederom inzien dat de mens zeer ingenieus in elkaar steekt. Voor het maken van één simpele beweging werken het spierstelsel, de hart- en longfunctie, de voedsel- en energiehuishouding onder leiding van het brein naadloos samen. Sterker nog, het lijkt alsof deze processen volledig geautomatiseerd plaatsvinden.”

Hoe mooi zou het zijn als de zorgprocessen en ondersteunende processen zoals inkoop volledig digitaal zouden verlopen?

ziekenhuis
Hoe mooi zou het zijn als de zorgprocessen en ondersteunende processen zoals inkoop volledig digitaal zouden verlopen?

De zorg verandert...

Tijdens het NEVI Zorgcongres, dat op 7 & 8 februari werd gehouden bij CORPUS Oegstgeest, werd nogmaals duidelijk dat slimme e-Health oplossingen (o.a. telemonitoring) noodzakelijk zijn om de zelfredzaamheid en het welzijn van patiënten en ouderen garant te kunnen stellen. Het vereist geen uitleg dat ook het terugdringen van de zorgkosten en de inzet van preventieve zorgmaatregelen belangrijke focusgebieden zijn. Zelfmanagement en zorg op het juiste moment en de juiste plek staan hierbij centraal. Laat dat in de toekomst vaak niet het ziekenhuis zijn. De werkwijze van de zorgverlener richting patiënt verandert en vereist een grotere digitale verbondenheid en beschikbaarheid van gepersonaliseerde data.

Inkoop verandert mee...

De vergelijking die met operationele inkoop kan worden gelegd is eenduidig; ook hier bestaat een sterke behoefte vanuit de business om het bestellen van producten en diensten onafhankelijk van tijd en plaats te maken. De huidige (cloud procurement) technologieën kunnen daarbij versnellend werken. Met de inzet van digitale workflow P2P oplossingen worden bestelprocessen beter en makkelijker, en doordat we ziekenhuizen met leveranciers kunnen verbinden voegen we commerciële waarde toe en bevorderen we de samenwerking in de keten.

Een ander bijkomend voordeel van het eenduidig digitaal vastleggen is de beschikbaarheid van kwalitatief goede financiële- en inkoopinformatie. Het hebben van relevante data wordt steeds belangrijker. Met nieuwe technologische mogelijkheden als predictive analytics zijn voorspellingen beter te maken en kunnen risico’s beter worden ingeschat. Resultaat: meer grip op de zorg doordat toekomstige inkoopbeslissingen sneller en accurater kunnen worden genomen.

...en Experis Ciber helpt jou bij deze digitale transformatie!

Succesvol transformeren naar een digitale manier van werken vereist een bewezen technologie én aanpak. Dit vormt nu geen barrière meer! Experis Ciber helpt jou op gestructureerde wijze bij de implementatie van Ariba Health. Onze oplossing “Cloud Procurement voor Ziekenhuizen” biedt een specifieke set “best practice” templates voor ziekenhuizen en zorginstellingen. Bijkomend voordeel is dat onze aanpak officieel door SAP is gekwalificeerd gedurende het implementatietraject bij Isala Klinieken te Zwolle.

Ben je benieuwd naar onze ervaringen bij Isala Klinieken of geïnteresseerd in onze werkwijze? Wij nemen je graag mee in onze aanpak!

Business Thema's

Partners van deze blog

SAP

Kennismaken?

info@ciber.nl

Binnen één werkdag reactie

Onze locaties

Bekijk onze locaties

Contact
2.0.2