Digitale transformatie begint bij mensen

14-2-2017

Digitale transformatie

Digitaal transformeren is mensenwerk. Er is alleen één probleempje. Iedereen wil innoveren, maar niemand wil veranderen. Vaak starten projecten met de technologieën die gebruikt moeten worden. Als organisatie wil je bijvoorbeeld een geautomatiseerd salestraject, realtime rapportages of je gehele logistieke proces digitaliseren. Het is verleidelijk je direct op alle technische snufjes te storten. Toch is er één ding belangrijker dan dat: de verandering in de mindset en het gedrag van mensen.

Dat begint bij de samenwerking tussen business en IT. Vaak vormen deze takken twee aparte partijen binnen het bedrijf. Bij een digitale transformatie is het echter belangrijk dat je pragmatisch werkt en snel schakelt. Je moet het wij/zij-denken dus heel snel loslaten en als een totaalteam dat project gaan draaien.

Digitale transformatie
Digitale transformatie begint bij mensen

Daarnaast moet je de hele organisatie meekrijgen. De grootste weerstand kom je tegen op de werkvloer, waar uitvoerend personeel huiverig kan zijn. Ze zijn gewend op een bepaalde manier te werken en staan niet altijd te trappelen om verandering. Door ze nauwer bij het project te betrekken, en een stem te geven, gaat die acceptatie veel sneller.

Hoe zorg je ervoor dat business en IT op één lijn zitten? Hoe krijg je de organisatie mee in de gewenste veranderingen? En hoe laat je mensen inzien dat ze veranderingen zelf kunnen vormgeven? Tijdens CiberXperience2017op 28 maart liet ik met best practices zien hoe je bij mensen de juiste mindset change creëert om digitale transformatie te laten slagen .

Kennismaken?

info@ciber.nl

Binnen één werkdag reactie

Onze locaties

Bekijk onze locaties

Contact
2.0.2