Cloud voor Ziekenhuizen

1-11-2018

Cloud Procurement voor Ziekenhuizen

De patiëntwaarde staat voorop

In de zorgsector staat de patiënt voorop. Daarom focussen ziekenhuizen op processen die direct invloed hebben op het welzijn van de patiënt. Secundaire processen, zoals inkoop en factuur verwerking, blijven vaak achter. Juist daar valt nog veel winst te boeken, zeker met de stijgende gezondheidskosten in het achterhoofd. Om hierop een antwoord te geven heeft Experis Ciber samen met een ziekenhuis en SAP een package ontwikkeld.

 

Dankzij de intuïtieve gebruikersinterface kunnen producten of diensten gemakkelijk gevonden worden en besteld worden. Een digitale goedkeur workflow zorgt dat de verplichtingen vooraf zijn goedgekeurd. De transactie-uitwisseling met leveranciers is geautomatiseerd en digitaal. Dit zorgt voor transparantie over het bestel-tot-betaalproces en verzekert je van een volledig geïntegreerde inkoopketen.

Al met al een sterke business case, waarbij 75% van de transactiekosten en 5% van de uitgaven bespaard kan worden.

Complete oplossing voor indirecte en directe inkoop

De uitbreiding naar een volledige ziekenhuisoplossing maakt het mogelijk om herbevoorrading vanuit eigen voorraad (MRP) te integreren, waarbij een logistiek dienstverlener de producten tot aan de interne afleverlocatie levert. Ook processen voor huur en bruikleen zijn mogelijk (zoals rolstoelen), waarbij de producten na een bepaalde periode retour moeten. Aanvragen op basis van formulieren en tarievenkaarten voor inhuur van diensten stellen het ziekenhuis in staat om derden in te huren. Investeringen worden ondersteund door aanschaf op contracten. Daarnaast is het afletteren van het verbruik vanuit leveranciersvoorraad een fluitje van een cent.

SAP S/4HANA ERP Cloud voor ziekenhuizen als toekomst vaste oplossing voor secundaire processen

SAP S/4HANA Cloud voor ziekenhuizen is ontwikkeld vanuit een strategisch partnership tussen SAP en Experis Ciber. De unieke branchekennis van Experis Ciber, gecombineerd met de robuuste Cloud technologie van SAP, biedt ziekenhuizen de kans hun secundaire bedrijfsprocessen te optimaliseren. SAP S/4HANA Cloud voor ziekenhuizen stelt je in staat om dagelijks mensen, processen en diensten naadloos op elkaar te laten aansluiten. Met deze toepassing van moderne technologieën voor workflow management en communicatie ondersteun je dan ook moeiteloos alle financiële, controlling, inkoop & logistieke processen van het ziekenhuis. Zo vergroot je met SAP S/4HANA Cloud voor ziekenhuizen de slagkracht, die zo noodzakelijk is voor een gezonde toekomst. Als Experis Ciber leveren wij jou een compleet pakket aan diensten rond de inrichting, implementatie, beheer en onderhoud van SAP S/4HANA Cloud voor ziekenhuizen.

Vaste prijs en projectduur

De implementatie van deze oplossing kan binnen 12 weken met een vaste scope en prijs, en is schaalbaar en uit te breiden met functionaliteit, indien gewenst. Het is dus een stevig fundament om inkoop en/of andere secundaire processen verder te professionaliseren.

Samengevat

Het Qualified Package Cloud voor ziekenhuizen stelt je in staat om indirecte inkoop en directe patiëntgebonden inkoop efficiënt en effectief te faciliteren, zodat de inkoopafdeling echt kan bijdragen aan de patiëntwaarde. Tevens ondersteun je dan ook moeiteloos alle financiële, controlling & logistieke processen van het ziekenhuis. Indien je meer specifieke informatie wenst kun je contact opnemen met Rob Reins of Edwin Wouters, via rob.reins@ciber.nl of edwin.wouters@ciber.nl. 

Business Thema's

IT-Trends

Partners van deze blog

SAP

Kennismaken?

info@ciber.nl

Binnen één werkdag reactie

Onze locaties

Bekijk onze locaties

Contact
2.0.2